Ja pitkästä aikaa täällä. Olin onneton hukannut kameran joten eipä ole ollut mitä lisäilläkkään. Yleensä se piuha on hukassa tai laturi mutta nyt ne molemmat löyty ongelmitta..

 

No mutta. Tässä hetki sitten pitkän hiljaiselon jälkeen pääsin väkertämään koristeita,yhden täyskärin ja teimpä kummitytölle ristiäislahjaksi vaippakakun   Seuraavana siis niistä enemmän.

Just harmittelin kun niin harvoin pääsee mitään tekemään vaikka toki koristeita voisi tehdä varastoonkin,mutta tässä ensimmäiset lilja väkerrykset

Tämä on ainoa jotenkin onnistunut kuva. Liljat tein valkoisesta sokerimassasta,heteet riisinuudelia. Heteiden päissä oranssia pastaväriä ja tupsuttelin kultaista helmiäisväriä sisäpuolelle. Tarkoitus oli tehdä todella hillittyjä yksilöitä 80-vuotis kakkuun. Ihan hyvin onnnistuivat,mutta kuljetuksen jäljiltä kaikki olivat hajonneet   Vaikka kuinka koetin munakennoon varovasti pakkailla..

Lisäksi tein tällaisen numerolaatan,sokerimassaa,kultaista helmiäisväriä ja ruskeaa pastaväriä. Reunat tehty marsipaanityövälineellä.

 

Tässä sitten kakku jonka tein. Ainoa edes jotenkin hengissä säilynyt lilja päätyi tähän.Tietty tajusin ottaa kuvan liian myöhään,kun kakku oli jo korkattu.

Hyvää kuitenkin oli,perus kakkupohja ja ekassa välissä mansikkavispiä+mansikkahilloa,toisessa vispi+vaniljacreemijauhe+tuoretta mansikkaa. Päällä vispiä ja tuoreita mansikoita. Tähän kakkuun ei saanut soveltaa enempää kun aivan perinteistä tahdottiin. Kakku kuulemma suli suuhun

 

 

Samana päivänä vietettiin ihanan kummityttöni ristiäisiä. Sinne tein tämän nimikyltin

 

Värjäsin sokerimassan oranssilla sekä ruskealla pastavärillä hieman keltaista massaa joukossa. Olisin halunnut enemmän marmoroidun pinnan mutta tällainen siitä nyt tuli.

 

Olen pitkään halunnut tehdä vaippakakun ja nyt siihen oil mahdollilsuus.'

Vaippakakkuun tarvitset:

*tukevan alustan

*paketin vaippoja

*kuminauhoja

*paperinarua tms narua+lahjanarua

*pientä tilpehööriä +jotain pientä yllätystä sisälle

*sellofaania

 

Tästä se lähti:

Paksu pala pahvia foliolla pällystettynä. Rullailin vaippoja,aina kaksi yhteen kuminauhaan.

 

Kun kerros oli valmis,sidoin vaipat yhteen paperinarulla ja nappasin kuminauhat pois.

Toinen kerros päälle ja sisälle jemmasin parit pöksyt neidille,laitoin myös vaippojen koon mukaan

 

Sitten vielä viimeinen kerros,keskelle koristeen paikkaa täyttämään laitoin teddy kompanietin uniliinan. Kissan tassuissa Kalevalan Siivet-koru joka oli varsinainen lahja kummitädiltä. Pari ruusua pienistä lapasista.

 

Tässäpä nämä jälleen tältä erää.

Olisi muuten mukava,jos joku linkittäisi blogini. Itse yritän opetella tämän käyttöä ja yritänkin linkittää niitä blogeja,joissa lupa siihen on.

 

Huomenna onkin naamiaispirskeet tiedossa ja täytyykin laittaa kuva sitten tuosta naamiaisasusta jonka äsken väkersin