Jos en aiemmin ole hehkuttanut,niin minä rakastan omenoita,kotimaisia sellaisia. Harmikseni lähellä ei sijaitse omenapuita joita hyödyntää,mutta onneksi ihan Prismastakin löytyy.

Omenaherkkuja on jos jonkinlaista,omenapiirakka erityisesti kuuluu suosikkeihini. Jotenkin vain omenan ja kanelin yhdistäminen on ikäänkuin pyhä liitto :D

Tälläkertaa uuniin päätyi ala-aste aikainen herkku,kauraomena-paistos tosin hieman päivitetyllä ohjeella. Tämä ohje löytyy Myllyn Paras Kaura-Riisi hiutaleiden takaa.

 

RAPEA OMENAPÄHKINÄPAISTOS

4-6 kpl omenoita (kotimaisia n.10)

n.100g saksan-, pecan-tms pähkinöitä (itse käytin mantelirouhetta)

1tl kanelia

100g voita

1dl (vaahtera)siirappia. (itse käytin tummaa siirappia)

4dl kaura-riisi hiutaleita

0,5dl vehnäjauhoja

 

NÄIN SE KÄY:

*Lohko kuoritut omenat voideltuun laakeaan uunivuokaan.Ripottele päälle pähkinät ja kaneli.

*Sulata voi (itse tein tämän seoksen paistinpannulla),sekoita joukkoon siirappi,hiutaleet ja vehnäjauhot.

*Levitä seos omenoiden päälle ja paista 200-asteessa alatasolla n.30-40min (kiertoilma 175 ja 30 min)

*Nautiskele vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

 

Olisi pitänyt hoksata tehdä kuorrute 2-kertaisena..ja hieman enemmän voita+siirappia mielestäni saisi olla.

 

Oi nam!! Tämä on niitä harvoja herkkuja mitkä kouluajoilta on mieleen jäänyt. Silti en vaan saa siitä samanmakuista. Se oli mehevää mutta sopivan rapsakkaa ja taisivat keittäjätädit tehdä itse sen paksun vaniljakastikkeen. Itse en pidä valmiista vaniljakastikejauheista,ennemmin vaniljakiisseli aidolla vaniljalla