Taas on hetki vietetty hiljaiseloa,ollut jotenkin lähes liian väsy tekemään muuta kuin töitä ja kotia.

Luin Nyt-liitteestä Kokki Kolmosen mukavan kuuloisen reseptin näin Kalevalan päivän kunniaksi,joten niitä sitten leipomaan. Meinasin näillä osallistua Sly-kisaan mutta totesin että aika kuivalle näyttävät  ja koristelusta ei tietoakaan..Siksi siis sydämen muoto.

 

KALEVALAN KAKKARAT:

12kpl

Täyte:

1,5dl puolukoita (itse laitoin 1dl puolukkaa ja n.0,5dl vadelmia)

1/4 dl hunajaa

1 tl ruisjauhoja.

*Laita kaikki aineet kattilaan,kiehauta nopeasti ja sekoita kunnolla parin minuutin ajan.

 

RUISKUORI

1dl kylmää vettä

2,5dl ruisjauhoja

1/4 tl suolaa

 

*sekoita taikina käsin ja leivo siitä pötkö joka on n.5cm halkaisijaltaan. Jaa 12 osaan.

*leivo pulikalla ohueksi,pyöreäksi palaksi.(kaulitut lätyt kannattaa laittaa kelmun alle ja jauhottaa hieman pintaa etteivät tartu yhteen.)

*laita vähän täytettä keskelle lättyä ja ala rypyttämään niin,että käännät about 1cm täytteen päälle.

*Paista 200-asteessa n.10-15min.

 

Tästä tuli kyllä projekti,kun en ole vuosikausiin ruistaikinaa itse tehnyt..leipominen itsessäänhän on aikas iisiä mutta se rypyttäminen..ja mun ihanat rakennekynnet ei oikein kyennyt hommaan vaan hajottivat taikinan.. Mistäs apu?!?

Syömäpuikoista! Thank God for Chinese food!!

 

Ja tällaisia niistä kakkroista tuli

 

 

Pätkä Kalevalasta:

 

     ENSIMMÄINEN RUNO

 

 

  Mieleni minun tekevi,
  aivoni ajattelevi
  lähteäni laulamahan,
  saa'ani sanelemahan,
  sukuvirttä suoltamahan,
  lajivirttä laulamahan.
  Sanat suussani sulavat,
  puhe'et putoelevat,
  kielelleni kerkiävät,
  
hampahilleni hajoovat.
  Veli kulta, veikkoseni,
  kaunis kasvinkumppalini!
  Lähe nyt kanssa laulamahan,
  saa kera sanelemahan
  yhtehen yhyttyämme,
  kahta'alta käytyämme!
  Harvoin yhtehen yhymme,
  saamme toinen toisihimme
  näillä raukoilla rajoilla,
 
poloisilla Pohjan mailla.
   

 

 

Ainiin,ja tällaisella mantsikkakakkusella sitten osallistuin:

2-munan pohja,välissä lime-valkosuklaarahkaa,tuoreita mansikoita. Kostutus mansikkamehulla samoin kiille mehusta+liivatteesta. päällä vaaleanpunaista koristegeeliä.

 

Siinähän ne. Palataan!