Tosin kipeänä..minä ja tyttö ollaan molemmat kuume-nuhataudissa.. Mutta nyt olikin sitten aikaa päivitellä reussu kuulumiset. Kiteytettynä Riika on ihana kaupunki,haluan sinne uudestaankin!

Aloitimme talviloman vieton Sea Lifesta,aina yhtä ihana paikka. Taisin olla taas enemmän innoissani kuin lapset ;)

 

Sitten vuoroon astui Picasso. Vielä oli näyttelyä pari päivää jäljellä ja pakkohan sinne oli päästä. Tässä kaikki mitä sain sieltä muistoksi kuvattua:

 

Ajateltiin sitten lähteä Baltiaan,muutama yö Riikassa ja sitten kotia. Reissu oli ihana,ja kaikki meni hyvin (lukuunottamatta yhtä epöonnistunutta ravintola-reissua kun sain pawtaa merenelävistä vaikka haluasin lohta..)

Leipä oli onneks hyvää

 

Rakennukset olivat kauniita,harmi vaan että melko ränsistyneitä. Tässä pari kuvaa

 

Ruoka oli aivan älyttömän hyvää ja valikoima oli laaja. Ehdottomaksi suosikiksi tuli rommilla liekitetty naudan filepihvi,annos oli tulessa kun se eteeni tuotiin. Koskaan en ole saanut niin suuhun suslavaa lihaa! Kyytipoikana ranskiksia.

Jälkkärinä suklaafondant,jätskiä,marjamelbaa ja härpäkkeitä. Taivaallisen hyvää tämäkin. Kaikki niin kaunista herkullista!

(Pahoitteluni kuvien laadusta,olo oli kuin varkaalla näitä napsiessa joten pyrin tekemään sen nopeasti)

 

Käytiin myös syömässä sellaisessa Food Marketissa,nimeltään DaDa. Itse valitaan kastike,sit täytetään kippo haluamillaan aineilla ja kokki valmistaa niistä wokin. NAM!

Viimeisenä iltana käytiin syömässä Lidossa,sellainen tuulimylly-ravintola joka ilmeisimminkin on ketjupaikka. Kaikki todella näyttävää,tässä ulkoa muutama kuva. Oli tainnut jädä joulu päälle ;)

 

Ja sisältä

Ruoka oli hinnoiteltu erikseen,esim pieni salaattilautanen maksoi n.2,5 latia ja siihen sai ladata mitä halus. Itse halusin jotain erilaista,joten otin tämän möhkäleen,jota voidaan possun reideksi kutsua. Hieman kinkun makuinen,mutta hyvin maustettu ja nahka oli uskomattoman rapea. oli hyvää. Lisäksi salaattia ja savustettuja lohitikkuja.

Jälkkäriosasto näytti tälle

 

Kävin kuolaamassa vitriinejä niin täällä kuin hotellin viereisessä konditoriassakin. Näissäkään ei meinannut kehdata kuvia ottaa,mutta jotein räpsin.

 

Ja fiksuna likkana en sitten syönyt jälkkäriä tuolla ollenkaan,vaan tällainen dogibag lähti hotellille mukaan

 

Ja voi jessus kun olikin hywää   Kahvilakulttuuri oli muutenkin ihana,ihmiset isuivat rauhassa viinilasillisen kera nauttimassa leivoksista.

Pieni kuva vielä hotellihuoneesta

Kyseessä on kaksihuoneinen sviitti,hintaa noin 70€/yö. Eli halpaa. Aamupalalta en kuvaa räpsinyt,mutta sekin oli aivan ihana ja ei niin perinteinen.(wrappeja,salaatteja,kotijuustoa,smetanaa..)toki myös perinteiset pekonit ja puurot löytyi. Ihmeteltiin aluksi kun tyttö joi niin ahnaasti reissulla maitoa,sit itse maistoin ja sehän oli kuin kermaa! Ei ihme että maistui

 

Kotimatkalla halusin ehdottomasti pysähtyä isoon markettiin,koska halusin kaikkea leivonta-hömppää.

 

Mutta MITÄÄN ei löytynyt!! Joten kun kiireisellä aikataululla tuonne rynnistin niin ulos tullessani olin todella kärttyinen ja pettynyt. Ei edes yhden yhtä marsipaania! Olisi ollut suklaita(okei,vähän niitä ostin) sokereita yms mutta ei muuta! Joku voisi valaista mistä viron/tallinnan kaupoista niitä kaikkia oikein löytää??

 

No se siitä,lomia saisi olla useamminkin!

Seuraavaksi pitäisi alkaa marsipaaniruusujen tekoon,mutta ehkä odotan tän räkätaudin loppumista ensin.. Tosin viikon päästä on juhlat johon pitää kakku leipoa ja siihenhän nuo ruusut olisi tarkoitus tuunata.

 

Nyt vällyjen alle ja kuppi kuumaa. Moro!