Tänään tein intialaista ruokaa. Olen yrittänyt ottaa vaikutteita meidän intialaisten ystävien valmistamasta ruoasta ja tällaista tänään syntyi. oli kyllä herkullista,kuten aina
Eli ensin kanaa ja kasviksia. Tuo kana nyt ei niinkään kuulu intialaiseen,mutta mielestäni se sopii näiden muiden kanssa mukavasti ja isäntä ei halunnut pelkkiä rehuja
Tarvitset:
300g broilerin(hunaja)marinoituja suikaleita
1 kourallinen liotettuja ja keitettyjä kidney-papuja
1 suippopaprika
1 kourallinen kuutioitua sipulia
*juustokuminaa
*punaista chili-maustetta
*currya
*paprikajauhetta
*tandor-mausteseosta
-Ruskista kana,lisää paprika ja sipuli. Kypsennä.
-Lopuksi heivauta joukkoon mausteita oman maun mukaan sekä pavut.
Sitten peruna-kesäkurpitsa-porkkanapaistos
Näitä tarvitset:
2 isoa perunaa kuorittuna
1/2 kesäkurpitsa
muutama naposteluporkkana
*juustokuminaa
*tandor-maustetta
*currya ja kurkumaa
*vihreää chilirouhetta
-Kuutioi kuorittu peruna sekä kesäkurpitsa. Tee ohuita renkaita porkkanoista.
-Lorauta hieman öljyä,sekoita ja lisää mausteet. Sekoita sekaisin.
-Peitä foliolla ja paista uunissa 250-asteessa n 30min. Kannattaa tehdä pientä kuutiota.Samassa asteessa valmistuu myös Naan-leipä.
Ja sitten vielä aivan ihanaa Naan-leipää,joiden ohje löytyy täältä http://www.keittotaito.com/intialainen_naan-leipa.html
Lisäksi ihan maustamatonta jogurttia sekä raita-kastiketta,joka oli kokeeksi valmiista maustepussista. Lisäsin joukkoon suikaloitua kurkkua. NAM!
Ja oikeaoppisestihan tuosta leivästä revitään oikealla kädellä paloja,joilla syödään ruokaa. Vasen käsi ei koske ruokaan ollenkaan,se on sitten kaikkeen muuhun ei niin hygieeniseen toimintaan mutta kyllä me olemme ystäviemme luona saaneet yleensä lusikan avuksi.
Kommentit